USA's præsident Joe Biden trækker sig fra valgkampen

USA's præsident, Joe Biden, trækker sig som præsidentkandidat og stiller ikke op ved valget i november. Det skriver han på X ifølge AFP.
Joe Biden trækker sig som præsidentkandidat ved det amerikanske præsidentvalg i november. Det sker efter stigende pres fra omverdenen. Foto © : Saul Loeb/AFP/Ritzau Scanpix
Skrevet af Ritzau
21. juli 2024 17:51

USA's præsident, Joe Biden, trækker sig som præsidentkandidat og stiller ikke op ved valget i november. Det skriver han på X ifølge AFP.

– Det har været min hensigt at søge genvalg, men jeg mener, at det er i mit partis og mit lands interesse, at jeg trækker mig og kun retter mit fokus på at opfylde mine pligter som præsident i resten af min embedsperiode skiver Biden.

Han tilføjer, at han vil tale til nationen i den kommende uge.

Biden har været USA's præsident siden 20. januar 2021, efter at han besejrede sin forgænger, republikaneren Donald Trump, ved præsidentvalget i 2020.

Biden er den første siddende præsident siden 1968, som ikke søger genvalg, selv om han har muligheden for det.

Siden en tv-debat mod Trump 27. juni har Biden været under stigende pres for at trække sig ud af valgkampen, da mange af hans partifæller mener, at han ikke længere kan overkomme præsidentposten.

En række demokratiske senatorer og medlemmer af Repræsentanternes Hus er kommet med direkte opfordringer til den 81-årige præsident om at opgive sin valgkamp.

/ritzau/AFP