USA var den første nation til at indføre sanktioner mod militæret i Myanmar i kølvandet på militærkuppet.Foto: Ye Aung Thu/AFP/Ritzau Scanpix

USA straffer Myanmars militær og truer med mere af samme skuffe

Hvis politivolden mod demonstranter varer ved i Myanmar, så kan det betyde flere sanktioner fra USA.

USA indfører sanktioner mod to af lederne i militæret i Myanmar og truer med yderligere tiltag, hvis volden mod demonstranter fortsætter.

Det siger den amerikanske udenrigsminister, Antony Blinken, mandag.

- Vi vil ikke tøve med at tage flere midler i brug mod dem, der begår vold og undertrykker folks vilje. Vi kommer ikke til at vakle i vores støtte til befolkningen i Burma, siger Blinken. Han bruger Myanmars tidligere navn, Burma.

USA var den første nation til at indføre sanktioner mod militæret i Myanmar i kølvandet på militærkuppet.

Det skete omkring en uge efter kuppet, hvor præsident Joe Biden underskrev et dekret, der frøs militærets aktiver i USA. Myanmars militær har aktiver for omkring en milliard dollar i USA.

LÆS OGSÅ Biden truer med amerikanske sanktioner efter kup i Myanmar

Tidligere mandag indførte EU's udenrigsministre også sanktioner mod juntaen i Myanmar.

- Vi tog en politisk beslutning om at indføre sanktioner over for militæret, der er ansvarlig for kuppet, og deres økonomiske interesser, sagde EU's udenrigschef, Josep Borrell, mandag aften dansk tid.

EU er Myanmars tredje største handelspartner. Ifølge EU's udenrigschef Josep Borrell, holdes al økonomisk støtte fra EU's udviklingssystem til regeringens reformprogrammer tilbage.

Myanmars militær væltede 1. februar Myanmars demokratisk valgte leder, Aung San Suu Kyi. Hun blev samtidig anholdt, og det samme gjorde flere medlemmer af hendes parti.

Siden da har der været store protester i Myanmars gader og i weekenden blev to demonstranter skudt og dræbt under de store demonstrationer. Det skriver nyhedsbureaeut Ritzau.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt