USA har et coronadødsfald hvert 40. sekund

USA er nu oppe på det højeste antal daglige coronadødsfald siden maj, og hospitalerne er ved at være fyldt op.
Hospitaler rundt i USA er ved at være fyldt med coronapatienter. I alt er 87.000 mennesker indlagt på et amerikansk hospital – det hidtil højeste, siden coronaudbruddet nåede til landet. Foto © : Go Nakamura/AFP/Ritzau Scanpix
Skrevet af Ritzau
26. november 2020 07:45

For første gang i et halvt år er det daglige antal dødsfald blandt coronasmittede nu oppe over 2000 i USA.

Tirsdag registrerede amerikanske sundhedsmyndigheder i alt 2157 coronadødsfald. Det svarer til et dødsfald hvert 40. sekund.

Inden for samme døgn er der registreret 170.000 nye smittetilfælde. Eksperter forventer også at se dette tal stige, fordi mange amerikanere ignorerer sundhedsmyndighedernes råd om ikke at rejse i forbindelse med thanksgiving-højtiden torsdag.

Hospitaler rundt i USA er ved at være fyldt med coronapatienter. I alt er 87.000 mennesker indlagt på et amerikansk hospital – det hidtil højeste, siden coronaudbruddet nåede til landet.

LÆS OGSÅ Modløse læger melder om overfyldte hospitaler i USA 

Anthony Fauci, direktør for USA's Institut for Smitsomme Sygdomme, beder amerikanerne ”holde ud lidt endnu” og fortsat bære mundbind, holde afstand og undgå trængsel, særligt indendørs.

- Det er min bøn op til højtiden, siger han til tv-stationen ABC News.

Fauci og andre eksperter frygter, at sammenkomster i forbindelse med thanksgiving kan resultere i yderligere op mod en million smittetilfælde.