USA-entusiaster trodsede stormen: Burgere, øl og politik

Ved to valgfester i Nuuk var der høj stemning, da stemmerne så småt begyndte at tikke ind ved det amerikanske præsidentvalg.
03. november 2020 23:03

Når der er valg i USA, er det en begivenhed, der får interesse i hele verden. Både i medierne og politisk, men også blandt helt almindelige mennesker.

Sådan er det også her, hvor stemningen trods en brusende storm, var høj i hovedstaden.

 

Foto © : KNR / Malik Brøns

 

Lars Damkjær er til daglig kommunikationschef i Kommuneqarfik Sermersooq, men denne aften er han arrangør af en valgfest i midten af Nuuk. Nærmere bestemt i den tidligere Godthåb Bryghus, nu Killuut.

Der hænger amerikanske flag i loftet, CNN kører på en stor skærm, og valgresultaterne er klar til at blive aflæst på bærbare computere, mens folk tager for sig af en amerikansk buffet.

 

Foto © : KNR / Malik Brøns

 

- Jeg har et utroligt nørdet forhold til amerikansk politik, og jeg går meget op i det. Derfor vil jeg gerne bruge aftenen sammen med nogle, der også gør det, siger Lars Damkjær.

Tidligere i år tog han til USA for at opleve valgkampen. Her mødte han blandt andet Joe Biden og hans hustru Jill Biden. I følge Lars Damkjær har han altid interesseret sig for politik, og USA er særligt interessant.

- Vi håber at få et resultat med inden klokken 1, men det afhænger i høj grad af Florida. Hvis ikke så fortsætter vi hjemme hos mig, indtil vi ikke kan mere, siger han.

Ansatte i Selvstyret fulgte også med i Daddy's

På pubben Daddy’s lige ved siden af holdt Selvstyret og Inatsisartuts personaleforening deres valgfest.

 

Foto © : KNR / Malik Brøns

 

- På programmet er der nogle gode byg-selv-burgere, spareribs, pumpkin pie og nogle øl - og så skal vi selvfølgelig følge med i valget og have noget socialt samvær.

Det siger Katrine Kjærgaard, der er næstformand i personaleforeningen og ansat i Selvstyret.

For hende er USA interessant, fordi valget også kan få store konsekvenser i vores hverdag.

- USA er verdens supermagt og et af de største og mest magtfulde vestlige lande, så det har selvfølgelig stor betydning, hvem som bliver præsident, og hvilken politik de fører, siger hun.

- Særligt udenrigspolitikken har stor relevans i forhold til det samarbejde, der er mellem Grønland og USA. Så det har også stor betydning i vores hverdag, siger hun.