USA har i hast evakueret folk fra ambassaden i det krigshærgede land.Foto: Stringer/Reuters/Ritzau Scanpix

USA advarer om sikkerhed i Kabul-lufthavn under Taliban-indtog

Fra Kabul er der meldinger om beskydning af lufthavn, eksplosioner og Taliban-overtagelse af præsidentpalads.

Taliban-krigere er søndag gået ind i Kabul, og Afghanistans præsident, Ashraf Ghani, har forladt landet under den militante bevægelses hastige indtog.

Samtidig oplyser den amerikanske ambassade, at der muligvis er blevet affyret skud mod lufthavnen i Afghanistans hovedstad søndag aften lokal tid.

- Sikkerhedssituationen ændrer sig hurtigt i Kabul, heriblandt ved lufthavnen. Der er meldinger om, at lufthavnen er under beskydning. Derfor instruerer vi amerikanske borgere i at søge dækning, skriver ambassaden i en sikkerhedsopdatering.

To kilder med kendskab til situationen i lufthavnen kan dog ikke bekræfte meldingerne om affyring af skud der.

Det er netop i den afghanske lufthavn, at diplomater, embedsmænd, afghanere, amerikanere og allierede er flygtet hen.

Hundredvis af afghanere - nogle af dem ministre i regeringen samt civile, børn og kvinder - er stimlet sammen i en terminal og venter desperat på fly ud af Kabul.

- Lufthavnen er ude af kontrol. Regeringen (i Afghanistan, red.) har forrådt os, siger en embedsmand, der er på stedet. Vedkommende udtaler sig anonymt til Reuters af hensyn til sin sikkerhed.

I en pressemeddelelse tidligere søndag, oplyste Udenrigsministeriet, at medarbejdere på Danmarks ambassade i Kabul natten til søndag blev flyttet til Kabuls lufthavn.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl