Urne forsvinder før begravelse

Familie kan ikke finde frem til urne med asken efter et familiemedlem, der døde helt tilbage i maj.
04. oktober 2011 11:36

Siverth Petersen døde som 50-årig i København i maj måned. Og selvfølgelig ville familien have ham hjem til Nuuk. Men her snart fem måneder efter hans død, er han endnu ikke blevet begravet, simpelthen fordi hans urne er forsvundet.

Siverth Petersen, der voksede op i Maniitsoq, døde af hjertestop i København i maj i år, mens han havde fri fra sit job som besætningsmedlem på en af Royal Greenlands trawlere. Et job, han havde haft i årevis.

Da Siverth Petersens familie blev underrettet om dødsfaldet, var det klart, at de ville have ham hjem til Nuuk, hvor han og hans børn havde bopæl.

Men nu er der snart gået fem måneder og hans urne er endnu ikke nået til Grønland.

Egentlig ved man ikke, hvor urnen er. Og det efterlader hans familie med et tomrum, fordi hverken Siverth Petersen eller familien kan få fred, før han bliver begravet. Og sorgen er ubærlig for familien, siger hans søster, Mathilde Berthelsen.

Hvor er Siverth Petersens urne?

Hans arbejdsgiver, Royal Greenland, lovede familien at bringe ham hjem til Grønland, men de kunne ikke få fat på Vor Frelsers Kirke, som har kremeret Siverth Petersen. Sidst Royal Greenland prøvede at kontakte kirken, var 22. august, men kirken svarede ikke på henvendelserne, oplyser Royal Greenland i dag til Radioavisen. Og Royal Greenland har heller ikke selv gjort mere i sagen.

Og det plager Mathilde Berthelsen, at hendes elskede bror endnu ikke er lagt i jorden, så lang tid efter hans død. Det er noget, hun føler stor skyldfølelse over.

- Vi skulle have valgt at begrave ham i Danmark, da han døde. Så havde sorgen måske været lettere i dag, siger storesøsteren til Radioavisen.