Uran her, der og alle vegne

Debatten om en ophævelse af nul-tolerancen overfor Uran buldrer videre forud for Inatsisasrtuts afgørende princip-beslutning på torsdag.
21. oktober 2013 11:59

Nu har også den såkaldte partipolitiske neutrale og økonomisk uafhængige gruppe uraninfo.org meldt sig på banen med en digital underskriftskampagne, der går imod en principbeslutning på nuværende tidspunkt.

Gruppen vil have politikerne til at udskyde beslutningen. Samtidig med at den kræver mere information om uranudvinding, på både dansk og grønlandsk kombineret med en undersøgelse af alternative indtjeningsmetoder inden for råstofsektoren.

Endelig vil gruppen også have, at der gennemføres en landsdækkende folkeafstemning om befolkningens holdning til uran-udvinding.

Uraninfo-gruppen lægger derfor op til at lyn-underskriftsindsamling på nettet. Det sker på adressen www.skrivunder.net/bevarnultolerancen. Og den snupper vi lige igen: www.skrivunder.net/bevarnultolerancen.

Allerede på onsdag - altså i overmorgen skal - underskrifterne overrækkes til Inatsisartut. Og det sker i øvrigt sammen med en flaske elv-vand fra Napaup kuua - elven ved Narsaq.

Vandflasken vil blive båret en løber fra Lufthavnen i Nuuk til Inatsisartut og skal minde landets beslutningstagere om at træffe en velovervejet beslutning i uran-spørgsmålet.

Underskriftsindsamlingen kommer i øvrigt samtidig med, at en håndfuld studerende fra Ilisimatusarfik i Nuuk nu forsøger at gennemføre en meningsmåling, om folks holdning til udvinding af uran.

Også dén måling foregår på nettet det sker på hjemmesiden www.surveymonkey.com/s/uraniumpublic. Meningsmåling foregår på både dansk og grønlandsk og er anomym.

De studerende indsamlere alle besvarelser i løbet af denne uge, men regner ikke med at offentliggøre resultatet før efter principbeslutningen for eller imod i Inatsisartut på torsdag.