Uran-debat udskydes

Konstateringen af skimmelsvamp i blandt andet Inatsisartuts mødesal i Selvstyret kommer til at flytte noget om på den politiske dagsorden.
06. april 2011 07:09

Skimmelsvampen ser ud til at udsætte debatten om et andet omdiskuteret stof, nemlig uran. Efter at der er blevet konstateret skimmelsvamp i Selvstyrets bygninger og antallet af mødedage er blevet forkortet, måtte partierne i går prioritere, hvilke dagsordenspunkter de helst vil debattere på de sidste mødedage.

Det tyder på, at debatten om uran bliver skubbet - efter ønsker fra Siumut, der ellers selv har rejst sagen ved at kræve Naalakkersuisuts nultolerance ophævet. Det oplyser formand for Inatsisartut, Josef Motzfeldt.

Han forventer dog med sikkerhed tre sager på den nye dagsorden:

- Der bliver helt sikkert plads til punktet om tillægsbevillinger. Derudover skal vi nå Politisk- og Økonomisk beretning, som er et fast punkt på forårssamlingen og endelig skal vi nå forslaget til fiskeriloven, siger han.

Grunden til, at man har valgt at reducere antallet af mødedage, er ifølge Josef Motzfeldt, at man vil begrænser den tid, som selvstyrets ansatte skal opholde sig i den skimmelsvampsinficerede bygning.

Det er tidligere blevet oplyst, at de sidste to mødedage vil blive afholdt i Kommuneqarfik Sermersooqs byrådssal, men ifølge Josef Motzfeldt var det i går aftes endnu ikke helt på plads.