Upernavik Seafood: Vi foretrækker et frit marked

Fiskere, der indhandler hos Upernavik Seafoods otte anlæg, er blevet ramt af et voldsomt fald i indhandlingspriserne. Men der er fordele ved svingende priser, siger direktøren.
15. august 2014 08:12
KNAPK er utilfreds med det store fald i priserne hos Upernavik Seafoods indhandlingsanlæg.
 
Direktør Flemming Andersen forklarer, at han hævede kiloprisen midlertidigt til 20 kilo for virksomhedens skyld, da der for nylig var konkurrence fra indhandlingskibene, for at sikre, at der var en fast strøm af fisk til fabrikkerne.
 
- Det er en svær balance, og vores driftsform er dyr, så vi bliver nødt til at regulere priserne hurtigt, siger direktøren til KNR.
 
Prisfald på 6,50 kroner/kiloet
Flemming Andersen, der driver og ejer Upernavik Seafood, har sat prisen på hellefisk ned til 13,50 kroner kiloet, og det huer ikke KNAPK, som hellere så en fast høj pris.
 
I fisker- og fangerorganisationen var man glad for den gamle pris, der faktisk var 20 kroner kiloet mod de typiske 17-19 i Diskobugten.
 
- KNAPK vil gerne have en lidt mere planøkonomisk model. Men de er dog utilfredse med, at vi nu lader os kraftigt inspirere af deres egne vedtagede priser fra Ummannaq, siger Flemming Andersen.
 
Han forstår ikke, hvorfor KNAPK er vred over, at fabrikkerne er sikrede, og at man fremover kan indhandle hellefisk til den samme pris, som de selv har forhandlet på plads i Ummannaq, 13,50 kroner kiloet i sommerperioden.
 
- Vi kan i hvert fald ikke se den store forskel mellem en Ummannaq-fisker og en Upernavik-fisker, sagde direktør i Upernavik Seafood, Flemming Andersen.