Upernavik bekæmper voksenmobning

Nedladende snak blandt voksne er også kendt i Upernavik. Der bliver nu vist teater, der bliver fulgt op med debat.
Skrevet af Noah Mølgaard
18. november 2012 13:31

Inuit Theater Company er taget til Upernavik, hvor de imorgen mandag skal vise et teaterstykket 'Nunaqqativit ilagaatsit' (på dansk: du er en af de lokale). Ideen bag opførelsen af stykket et voksenmobning som er kendt mange steder på kysten.

Det er et oplæg til et åbent debat i medborgerhuset i Upernavik mandag aften klokken 19.00.

- Vi er allerede igang med forebyggende arbejde blandt skolebørn for at bekæmpe mobning. Men det nytter ikke hvis man kun tager enkelte grupper i den sammenhæng. Vi vil derfor lave forbyggende arbejde blandt børn og voksne, siger forebyggelses konsulent i Upernavik Ruth Larsen til KNR.

Hun erkender, at nedladende snak blandt voksne også er kendt i Upernavik. De vil derfor skabe debat som voksne og børn kan fortsætte i hjemmet.

- Vi har blandt andet forklaret overfor børn, hvor vi belyser problemet ved fortælle om mobning fra offerets side, siger Ruth Larsen.

Teaterstykker 'Nunaqqativit ilagaatsit' bliver også vist for skolebørn imorgen mandag, inden den igen bliver vist om aftenen.

- Vi er meget glade for at Inuit Theater Company kommer til vores by. Det er altid godt at få gæster udefra, der er med til at skabe større opmærksomhed som i en lille by som Upernavik, siger Ruth Larsen.