Universitet og studerende uenige om ny reform

De studerende og universitet er ikke enige om de tiltag, der skal få de studerende hurtigere gennem studierne. I værste fald kan det få flere studerende til at falde fra, frygter de studerende.

Både studenterorganisationen Ili Ili og universitet i Nuuk ser frem til, at de studerende allerede fra dag ét bliver bedre økonomisk klædt på.

- Vi kan bestemt mærke, at der er nogle økonomiske udfordringer ved studiestart, siger studiechefen på Ilisimatusarfik Jorunn Maria Magnusdottir til KNR.

Som det er i dag, bliver uddannelsesstøtten udbetalt i slutningen af måneden. Godt nok har de studerende mulighed for at optage et studielån, så de kan klare sig igennem den første periode, men det er ikke en optimal løsning.

- Det er en del arbejde, og det skaber en del usikkerhed. Der er jo mange nye ting, man skal forholde sig til ved studiestart.

Læs også Slut med fattig studiestart

Det får flere til at falde fra

Men her hører enigheden også op. Mens Jorunn Maria Magnusdottir godt kan se pointen i, at man belønner dem, som gennemfører studiet hurtigere. Så mener næstformanden i studenterorganisationen Ili Ili, at det er forkert at straffe de studerende, som bruger længere tid på uddannelsen.

- Vi synes ikke, at der er rimeligt, at man prøver at spare penge ved at hente det fra studerende, fordi højtuddannede netop er en mangelvare i Grønland, siger næstformanden i Ili Ili Kikkik Olsen.

Læs også Nivi strammer studie-skruen

Han frygter, at udfaldet bliver at flere studerende falder fra, da der ifølge Kikkik Olsen kan være mange grunde til, at de studerende vælger at forlænge uddannelsen. Studiechefen på Ilisimatusarfik, Jorunn Maria Magnusdottir, mener dog, at den frygt er ubegrundet.

- Vi har et meget omfattende studiestøttesystem, og de får meget hjælp. Jeg kender ikke andre steder, hvor man får så meget økonomisk støtte til sin uddannelse.

 Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl