Unicef vil have sat fokus på børnekonventionen

Grønland kan være et foregangsland, hvis man i lovgivningen indskriver FN´s børnekonvention. Sådan lyder budskabet fra Unicef, der netop har underskrevet en samarbejdsaftale med Grønlands Selvstyre om børns rettigheder.

- Alle lande, som har underskrevet FN´s børnekonvention, heriblandt Grønland, er forpligtede til at indarbejde konventionen i deres nationale lovgivning. Nogle lande har ikke gjort det endnu, heriblandt Danmark, siger Unicef´s generalsekretær i Danmark Steen M. Andersen:

Hvad sker der hvis og når Grønland indskriver børnekonventionen i lovgivningen?

- Så vil man ligge i top, for det er ikke alle lande der har indarbejdet det, der findes heller ikke noget land, der fuldt ud overholder FN´s børnekonvention, men hvis man indskriver det i lovgivningen har man tilkendegivet en hensigt om at gøre det, siger Steen M. Andersen.

Fra Unicef´s side er det ønskeligt, at børnekonventionen og børnenes rettigheder tages med i undervisningen:

- Lærerne ville automatisk tage det med i undervisningen, og alle der har gennemført et skoleforløb i Grønland ville med sikkerhed have hørt om børnekonventionen. Mange lærere gør det jo alligevel, men i et land som Finland, hvor man har lovgivet om det, har man også en højere viden, siger Steen M. Andersen.

Seksuel misbrug af børn i Grønland er høj, som man i Unicef er opmærksom på, men der er lang vej endnu før problemet kan løses, lyder meldingen fra Unicef.

Sidst på året er der børnetopmøde i Ilulissat, hvor børn fra alle dele i Grønland deltager.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt