UNICEF: Vi har nået et vigtigt mål

2015-målet om at halvere andelen af mennesker, der ikke har adgang til rent drikkevand, er allerede nået. Det viser en ny statusrapport fra børneorganisationen UNICEF og verdenssundhedsorganisationen WHO.
Skrevet af Jette Andersen
10. marts 2012 13:33

I rapporten står der, at 89 procent af verdens befolkning - eller 6,1 milliarder mennesker - havde adgang til sikre vandforsyninger ved udgangen af 2010.

2015-målet er på 88 procent. Dermed er målet faktisk nået, og nu tror man at 92 procent af verdens befolkning vil have adgang til rent drikkevand i 2015.

- Vi har nået et vigtigt mål, men vi kan ikke stoppe her. 10 % af alle sygdomme er stadig relateret til urent vand og dårlige hygiejniske forhold. Vores næste skridt må blive at målrette indsatsen mod de børn, der er allersværest at nå, de fattigste og de mest udsatte børn verden over”, siger UNICEFs internationale chef, Anthony Lake.

Mens målet om rent drikkevand er nået, så ser det ikke ud til, at målet om bedre sanitet bliver nået inden 2015. 2,5 millliarder mennesker har stadig ikke ordentlige toiletforhold, skriver UNICEF på sin hjemmeside.