Maliina Abelsen afløser Sara Olsvig og bliver ny programchef for Unichef Grønland.Foto: Air Greenland

Unicef Grønland får Maliina Abelsen som programchef

Maliina Abelsen bliver ny programchef for Unicef Grønland. Hun afløser Sara Olsvig, som skal i gang med et Ph.d.-projekt.

Fra en tidligere minister til en anden tidligere minister.

Maliina Abelsen har stået som kommerciel direktør i Air Greenland og bestyrelsesformand for Visit Greenland. Før det stod hun i spidsen for Arctic Winter Games, da sportsstævnet blev afholdt i Nuuk i 2016.

Hun har også tidligere været medlem af Inatsisartut og Naalakkersuisut, hvor hun var naalakkersuisoq under Inuit Ataqatigiits regeringstid 2009 til 2013.

Nu skal hun tiltræde som ny programchef for Unichef Grønland den 10. august.

Det glæder generalsekretær i Unichef, Karen Hækkerup:

- Med Maliina får vi en stærk og kompetent profil ved roret for vores indsats i Grønland. Udover at være tidligere minister for sociale anliggender, har Maliina dyb indsigt i, hvordan hele samfundet kan være med til at tage ansvar for grønlandske børn – noget vi har stort fokus på lige nu, siger Karen Hækkerup i en pressemeddelelse.

Skal sikre børns rettigheder

Maliina Abelsen skal fortsætte, hvor den tidligere programchef slap. Det er blandt andet etablering af en række såkaldt rettighedsskoler, som skal sikre, at de grønlandske børn kender til deres egne og hinandens rettigheder.

- I Grønland har vi oplevet en øget opmærksomhed på børns stemme og rettigheder, men der er fortsat et godt stykke vej at gå.

- Jeg ser meget frem til at videreudvikle UNICEFs indsats i Grønland i form af partnerskaber, projekter og oplysning, siger Maliina Abelsen i en pressemeddelelse.

Hun skal tage over for Sara Olsvig, som har været programchef de sidste to år. Men hun stopper som programchef, for at gå i gang med et Ph.d.-projekt.

Sara Olsvig har også været tidligere naalakkersuisoq og Inatsisartut-medlem for Inuit Ataqatigiit. 

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt