Unges rygning ønskes stoppet

Nunavuts regering har derfor begyndt en ny kampagne for at afvænne unge mellem 12 og 18 år fra at ryge. Nye teknologier, som de mener bedre kan nå de unge, er taget i brug.
Skrevet af Najaaraq Egede
23. januar 2011 15:01

Hvordan overbeviser man børn og unge om, at de ikke skal ryge? I Nunavut dør alt for mange af lungekræft eller andre sygdomme, som kan være forårsaget af rygning. Men det er svært at overbevise unge om, at de skal holde sig fra cigaretterne. Nunavuts regering har derfor begyndt en ny kampagne for at afvænne unge mellem 12 og 18 år fra at ryge. Nye teknologier, som de mener bedre kan nå de unge, er taget i brug.

Unge i Nunavut, der arbejder med video, har lavet en række korte indslag om ikke at ryge, og disse vil nu blive vist i skolerne i Nunavut. Indslagene vil også blive diskuteret i klasserne for at overbevise de unge om ikke at ryge.

Samtidig er der en konkurrence, hvor eleverne vil kunne stemme om, hvilke video indslag de bedst kan lide, og som de mener er mest effektive. De videoer, der vinder, vil så blive vist på CBC tv senere på foråret. Desuden er det muligt for eleverne, der stemmer, at vinde forskellige præmier. Der er håb om, at dette initiativ vil bidrage til at overbevise unge om at stoppe med at ryge eller aldrig begynde.