Unge udfører samfundstjeneste i bygd

I disse dage afholder unge fra projektet 'Timi Asimi' samfundstjeneste i Kapisillit, hvor de blandt andet rydder op i bygden og inviterer til kaffemik.
Skrevet af Pipaluk Høegh
28. november 2012 12:51

Bygden Kapisillit ligger 75 kilometer fra Grønlands hovedstad og har omkring 70 beboere. I disse dage har de besøg af unge fra Timi Asimi-projektet, som skal udføre samfundstjeneste i bygden fra den 27. november til den 30. november. Initiativstager og udvikler af Timi Asimi-projektet fortæller:

- Det gælder om at være en del af bygdelivet. I 3 dage skal eleverne sørge for at rydde op i bygden, lave aktiviteter for skolens elever, invitere til kaffemik i tipi-teltene, hjælpe og besøge ældre og invitere til crossfit i medborgerhuset, oplyser Kim Godtfredsen.

Projektet 'Timi Asimi' skal inspirere de unge til at tage en uddannelse i fremtiden. Udover samfundstjeneste, så udfører de unge fra projektet også forskellige andre aktiviteter, hvor de er ude i naturen, dyrker sport og de unge modtager også undervisning. De forskellige kurser skal inspirere de unge til at videreføre et bedre liv og motivere dem til at fokusere på, hvad de vil med deres liv og fremtid.

Projektet 'Timi Asimi' hjælper også de unge med at åbne op for deres følelser:    

-De unge får lov til at fortælle mange dybe og dramatiske oplevelser i deres korte ungdomsliv med forskellige traumer, eller problemer med forældre, misbrug og mange vanskelige negative oplevelser og nederlag i folkeskolen, oplyser Kim Godtfredsen.  

Koncepten 'Timi Asimi' blev opstartet i 2011 og indtil videre er det de tredje hold, som er ved at afslutte projektet. Det er Selvstyret og Kommuneqarfik Sermersooq som finansierer projektet.