Unge musikere kæmpede mod hinanden

Fredag aften dystede bands fra fire byer i Kommuneqarfik Sermersooq mod hinanden. Vinderen får spilletid i Europas største ungdomsfestival. Se vinderne og billeder fra konkurrencen.
Skrevet af Pipaluk Høegh
03. november 2012 16:30

Fredag aften var forsamlingshuset Nuup Katersortarfia  propfyldt med mennesker. Publikum var primært unge mennesker. Arrangør af musikkonkurrencen er NUIF, som arrangerer konkurrencen på vegne af Kommuneqarfik Sermersooq.

De første på scenen var rockgruppen Rockstones fra Nuuk. Publikum var begejstrede og de fik også ros og gode råd fra de fire dommere. Rockstones endte da også med at vinde NUIF's musikkonkurrence.

Vinderne vil få spilletid i Ungdomsringens Musikfestival, som er Europas største ungdomsmusikfestival.  Det sker i dagene fra den 18. til og med den 19. januar 2013 i Aalborg Kongres & Kultur Center.

De andre bands som dystede mod Rockstones var MIOL fra Tasiilaq, de kun 13-årige musikere fra Paamiut, som havde valgt at kalde sig IceRock og DHM fra Illoqqortoormiut.

De fire bands skulle spille en sang og derefter skulle dommerne give ros, kritik eller råd.  Dommerne gav udtryk for, at de havde valgt Rockstones, som vinderne af konkurrencen, fordi de havde øvet sig mere og derfor var blevet dygtigere.