Unge i livsfarlig leg

Børn og unge i Sisimiut sniffer gas i stor stil. Politiet beder nu firmaer i byen om at sikre deres gasflasker og benzin mod misbrug.
Skrevet af Louise M. Kleemann
25. maj 2010 09:17

Politiet er i løbet af pinseweekenden blevet kaldt ud til flere episoder hvor der blev konstateret snifning blandt børn og unge.

Ved en omformerstation på Asummiunut blev der i fredags fundet 5 tomme gasdåser.

Dagen efter var den gal igen. Politiet blev kaldt ud til en byggeplads hvor 4 unge var i gang med at sniffe gas fra en gasflaske. Alle 4 unge blev kørt hjem. Politiet sikrede ligeledes en gasflaske, som var blevet efterladt på byggepladsen.

I går fik politiet en anmeldelse fra et byggefirma, der havde fået stjålet en 33 kilos gasflaske fra en byggeplads. Gasflasken blev senere fundet i nærheden af stedet og var formentligt også blevet anvendt til snifning.

Politiet fik også i går en anmeldelse om en 14-årig dreng, der var i gang med at sniffe benzin fra en snescooter. Drengen blev kørt hjem til familien. Det sociale myndigheder er også blevet underrettet om sagen.

Politiet i Sisimiut anmoder nu byens borgere og firmaer om at sikre gasflaskerne på en måde, så det ikke kan gøres til genstand for snifning. Det samme gælder ejere af benzindrevne motorer.

- Sørg hvad du kan for at sikre din benzin, lyder opfordingen fra operativ leder Johan Davidsen fra Sisimiut politi.