VIDEO Unge arbejdsløse på kursus

Da der er rigtig mange unge fra Qaqortoq som er gået i stå efter folkeskolen er man begyndt at arrangere kurser for de unge for at få dem sluset tilbage til en videreuddannelse. Og de unge tager imod tilbuddet med kyshånd.
Skrevet af Jørgen Semionsen
10. november 2014 15:25

Det er svært at finde job som ung. Og der er nemlig ikke mange jobmuligheder.

 

- Jeg mangler virkelig et job. Jeg bliver ved med at søge job, men ingen ringer tilbage, siger 19 årige Joorsi Tellesen.

 

Tingene har ikke ændret sig, og det er ikke kun i Qaqortoq. Derfor blev der sat kurser i gang i år, i første omgang i Kommuneqarfik Sermersooq.

 

- Vi kører en lille rådgivningsvirksomhed i Nuuk, hvor vi holder kurser for arbejdssøgende. Vi samarbejder med kommunerne, hvor vi primært finansieres i af Selvstyret. Kurserne er delt op tre. Lige nu holder vi kurser i Qaqortoq, i samarbejde med Kommune Kujalleq, fortæller Kristine Sigurdsen til KNR.

 

Og de vil bane vej for, at de unge kan komme videre.

 

- Formålet er, at de unge ikke går i stå, og at de kommer i gang igen, for dem der er gået i stå, og ikke mindst at de kan komme videre på uddannelse. Vi arbejder med nye muligheder og ikke mindst selvansvar., siger Kristine Sigurdsen.

 

De 11 unge fra Qaqortoq, der er på kursus, har forhåbninger om at komme videre på uddannelse eller i job.