Ung talent som medaljehåb

Der er udtaget langrendshold til Arctic Winter Games. En 13-årig stortalent fra Sisimiut kan snuppe en medalje. Se navne.
Skrevet af Noah Mølgaard
06. december 2011 14:14

Intern brødre konkurrence kan godt blive Grønlands medalje chance ved det kommende Arctic Winter Games.

Det er brødrene Salik Olsen og Aka Olsen fra Sisimiut der udtaget til Arctic Winter Games. Og det er dispensation at kun 13-årige Aka Olsen kommer med til Arctic Winter Games. Han ellers for ung til at komme med ifølge GIF's regler.

- Men Aka Olsen har åbenbart konkurreret meget sammen med sin storebror, at han er kommet på et godt niveau, siger landstræner Erik Amondsen til KNR.

De grønlandske langrendsløbere har vundet flere medaljer hos de yngste i halvfemserne. Men Grønlands Idræts Forbund vedtog i slutningen af halvfemserne at de yngste skal være fyldt 14 år for at kunne komme med til Arctic Winter Games. Det var for at undgå at de unge sportsfolk bliver "mætte" på et tidligt tidspunkt.

- Men vi søgte dispensation for Aka Olsen, da han har et så stort talent at vi tror på medalje til ham, siger Erik Amondsen.

De grønlandske langrendshold vandt ingen medaljer ved sidste Arctic Winter Games, hvor skiløbere fra Samerne og Yamal fra Rusland dominerede konkurrencerne.

- Vi har også et par skiløbere, som nu bor i Nordreise i Nordnorge. Pigerne kan måske have medaljechance i stafet, siger Erik Amondsen.

Arctic Winter Games holdet er:
Angutitsiaq Lynge
Johannes Olsvig
Pipaluk Kristensen
Camilla Lynge Hansen
Amalie Bourup
Salik Olsen
Nukappiannguaq Olsen
Pakkutaq Hansen
Nunni Petersen
Ninni Jeremiassen
Malou Platou Johansen
Aka Olsen