Sisimiut: Ung mand fundet druknet ved en sommerlejr

En 21-årig mand, der var på en sommerlejr ved Itilleq-fjorden ved Sisimiut, blev mandag aften fundet livløs.
Redningshelikopteren fra Kangerlussuaq bragte den 21-årige til sygehuset i Sisimiut mandag aften. Arkivfoto Foto © : KNR // Anton Gundersen Lihn
Skrevet af Kathrine Kruse
30. juli 2019 11:31

En 21-årig mand mistede i går livet på en sommerlejr.

Klokken 18:44 i aftes fik politiet i Sisimiut en melding fra Aasiaat Radio om, at radiokanalen havde fået et utydeligt opkald via en VHF-radio, hvor der blev meldt om en drukneulykke i Eqalugaarsuit ved Itilleq-fjorden.

Politiet tydede sig frem til et område i Itilleq-fjorden og sendte en redningshelikopter fra Kangerlussuaq med politi og brandfolk ombord i luften.

Ifølge Forsvaret var en anden båd forinden kommet til området og havde fundet en omkommen person, der var faldet over bord.

Da redningsfolkene i helkopteren nåede frem, fløj de den 21-årige til sygehuset i Sisimiut. Undervejs forsøgte de at genoplive ham.

- Men det lykkedes desværre ikke at genoplive manden trods genoplivningsforsøg af redningsfolkene ombord og på sygehuset i Sisimiut, siger Johan Davidsen, der er regionsleder i Qeqqata Politi. 

Manden blev erklæret død lidt over klokken 22 mandag aften.

Politiet i Qeqqata kan på nuværende tidspunkt ikke udtale sig yderligere om ulykken, da drukneulykken stadig efterforskes.