Det forventes, at sagen bliver behandlet i Grønlands Landsret inden for de næste par måneder. Den 19-årige mand er fortsat tilbageholdt.Foto: Google maps

Ung mand fra Sermiligaaq dømt for at slå sin far ihjel

En 19-årig mand fra en bygd ved Tasiilaq er blevet idømt anbringelse i anstalten i to år og otte måneder for vold med døden til følge.

1. januar blev en dengang 18-årig mand anholdt og sigtet for drab på en 42-årig mand i bygden Sermiligaaq i Østgrønland.

Nu har sagen været behandlet i Sermersooq Kredsret, og den unge mand er blevet idømt til at sidde i anstalten i to år og otte måneder. Han blev dømt for vold med døden til følge.

Det skriver Grønlands Politi i en pressemeddelelse.

Sagen handler om, at den unge mand havde været oppe og skændes med sin 42-årige far. Det forklarer anklagefuldmægtig hos Grønland Politi, Marutha Thayapharan:

- Det er en meget tragisk sag, der startede som et skænderi i familien. Der er dog ikke noget i efterforskningen, der peger på, at den 19-årige mand havde til hensigt at slå sin far ihjel.

LÆS OGSÅ Drab i Sermiligaaq: 18-årig tilbageholdes indtil den 27. januar

- Volden var dog direkte årsag til, at den 42-årge mand afgik ved døden, og derfor rejste vi tiltale for vold med døden til følge.

Selvom Marutha Thayapharan er tilfreds med dommen, mener hun, at den unge mand kan idømmes længere tid i anstalten, og derfor har hun anket sagen til landsretten.

- Dommen var dog lavere end anklagemyndighedens påstand, og vi mener, at der er grundlag for en længere foranstaltning. Derfor har vi valgt at anke sagen til Grønlands Landsret.

Det forventes, at sagen bliver behandlet i Grønlands Landsret indenfor de næste par måneder. Den 19-årige mand er fortsat tilbageholdt.

Voldsom uge i Tasiilaq

Drabet blev begået på årets første dag, men blot to dage senere blev en 48-årig mand fundet død i en lejlighed i Tasiilaq, og hans samlever blev kort efter sigtet for drab. 

De to sager gjorde, at der blev sat gang i områdets kriseberedskab. Der blev sendt psykolog afsted til Sermiligaaq, bygden nær Tasiilaq, hvor den 42-årig mand døde.

I Tasiilaq stod to psykologer og en psykoterapeut klar til at hjælpe pårørende.

I slutningen april blev en mand fundet død i Tasiilaq, hvor en person blev anholdt og tilbageholdt.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl