Undertøjsmodel skal repræsentere Grønland

En blond undertøjsmodel fra Danmark skal i næste måned repræsentere Grønland ved en international skønhedskonkurrence i Tyrkiet iført grønlandsk nationaldragt.
20. maj 2010 07:50

Det er arrangørerne af skønhedskonkurrencen 'Miss Civilization of the World', der har bedt den danske modelmanager Peter Hadward, om at finde en grønlandsk pige til konkurrencen.

At det bliver en pige med blonde lokker, og ikke en grønlandsk pige, skyldes tidsmangel, forklarer han. I stedet har han booket en blondine til at rerpæsentere Grønland.

Hvorfor har du booket en dansk model til konkurrencen?

- Fordi vi ikke kan rejse til Grønland og holde skønhedskonkurrence, derfor valgte vi en dansk pige, da vi ved, at Grønland er en del af Danmark, siger Peter Hadward.

Den 24-årige Lisa Renee Winther Kristensen har forgæves prøvet at finde en grønlandsk nationaldragt. Hun efterlyser særligt den hvide østgrønlandske nationaldragt med perler, som hun kalder for 'sommerdragten'.

Selv om nationaldragten ikke er fundet lover hun dog at gøre sit bedste for at repræsentere Grønland.

- Det er selvfølgelig en ære for mig, at repræsentere et meget smukt land, så folk kan få øjenene op for hvor smukt et land det er, og måske få lyst til at besøge landet, lyder det fra Lisa Renee Winther Kristensen, der selv aldrig har besøgt Grønland.

Konkurrencen vil foregå fra den 2. til den 13. juni med deltagere fra 30 forskellige lande.

- Deltagerne kan blandt andet vinde kontanter, flotte gaver, 2 ugers ferie i Tyrkiet og eventuelt en modelkontrakt, da der vil være mange modelbureauer til stede, siger Peter Hadward.