Undergrundsmusikere opfordrer til nytænkning

Det kan blive lidt af en musikhistorisk dag, når der i aften afholdes Støt Nuuk Undergrundsmusik koncert i den gamle kolonihavn i Nuuk.
Skrevet af Karsten Sommer
05. juni 2010 13:37

Musikhistorisk, fordi arrangementet har til formål at sætte gang i en mere levende musikscene i Grønland. En ny generation af små - i dag ukendte - bands, der vil vise hvad det er for en musik, der eksisterer rundt omkring i krogene i Nuuk - langt væk fra Katuaq og store halkoncerter.

Magnetic Northpole, Violet Gib, Torluut, My Itchy Little Finger. Det er nogle af de bands, der giver den hele armen fra 18.30 til klokken 3 i nat i N.A.I.P's hus i Kolonihavnen i Nuuk.

På Facebook remser nogle af arrangørerne deres visioner op:

- Hvad skal der ske for de grønlandske musikere, når alle de store navne bliver opløst? Det er jo kun dem, der får lov til at spille koncerter. Man kan jo ikke komme videre i musikken, hvis det er de samme bands, der spiller live hele tiden! Musikken her i Grønland vil dø, hvis ikke man gør noget ved det, skriver to af arrangørerne, Kunuk Flügge & Miki Hegelund, på Undergrundskoncertens Facebookside.