For et år siden blev Ukaleq Slettemark ungdomsverdensmester i skiskydning i Slovakiet. I år forhindrede sygdom hende i at forsvare titlen.Foto: Privat

Ukaleq Slettemark: Kroppen er helt slap, og jeg kan ikke træne

Ukaleq Slettemark missede VM på grund af sygdom. Lægerne ved stadig ikke, hvad hun fejler.

I slutningen af januar rejste 18-årige Ukaleq Slettemark hjem fra ungdoms-VM i skiskydning. Men denne gang havde hun ingen medaljer med hjem i bagagen. Faktisk nåede hun ikke engang at køre over startstregen. Den tidligere ungdomsverdensmester rejste nemlig hjem fra dette års verdensmesterskaber i biathlon i Schweiz, inden hun kom i gang. 

Inden VM havde Ukaleq Slettemark været syg i en måned, og sygdommen blev ved med at hænge i kroppen under opholdet i Schweiz. Og det gør den stadig, fortæller hun til KNR.

-  Det var rigtig hårdt at stå over VM. Det var jo sæsonens store mål. Men sådan er det, når man er topidrætsudøver. Man er meget mere udsat for sygdom, fortæller hun fra sit hjem i Norge.

En inspiration for grønlandske unge

- Det er nok noget infektion. Har været hos lægen, og de har taget en masse blodprøver – men jeg ved stadig ikke, hvad jeg fejler. Det går fremad, men det går meget langsomt. Da jeg tog afsted til VM, var jeg lidt syg, men jeg håbede, at det ville gå over. Det gjorde det bare ikke. Nu bruger jeg tiden på at hvile og blive rask, siger hun.

LÆS OGSÅ Ukaleq Slettemark missede ungdoms-VM på grund af sygdom

For et år siden blev Ukaleq Slettemark ungdomsverdensmester i skiskydning i Slovakiet. Siden har hun skudt sig til flere flotte titler, og i august blev hun hyldet af Kommuneqarfik Sermersooqs borgmester Charlotte Ludvigsen, der kaldte hende for ”en stor inspiration for grønlandske unge”.

Nu har hun været syg i lidt over seks uger. Hun prøver at passe sin skole, men en del af tiden er hun bare hjemme – for hun kan ikke træne, og kroppen er helt slap.

Venter på lægerne

- Det startede som en forkølelse. Så fik jeg ondt i halsen og blev tæt i næsen, og en uge efter blev jeg meget dårligere. Jeg fik hovedpine og kunne ikke spise noget. Gradvist er det så blevet bedre. Jeg prøvede at træne, men så fik jeg det værre. Det har gentaget sig tre gange nu.

- Det virker egentlig bare som en forkølelse. Men den har bare varet i så lang tid. Kroppen er slap. Jeg har prøvet at træne, men det er bare blevet værre, siger hun.

LÆS OGSÅ Ukaleq Slettemark får OL-legat: - Det er en stor anerkendelse  

Nu venter hun i spænding på, hvad lægerne finder ud af.

Ukaleq Slettemark bor og træner i Norge, hvor hun også går i gymnasiet.

Håber at være klar til marts

I januar blev hun kåret til årets idrætsnavn i Kommuneqarfik Sermersooq og i december sidste år modtog hun et OL-legat fra Dansk Idrætsforbund, som gives til udøvere i sportsgrene, hvor sporten betragtes som en mindre idræt.

Ukaleq Slettemark håber, at hun bliver klar til marts, hvor der er endnu en junior-cup, som hun gerne vil deltage i.

- Jeg har heldigvis stadig tre år som junior tilbage og mange flere år at være aktiv i. Jeg tager det dag for dag og kan ikke rigtigt planlægge noget lige nu, siger hun.
 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt