Ukaleq Slettemark hentede flot resultat i Italien

Den unge skiskytte Ukaleq Slettemark har lavet et nyt flot resultat i skiskydning ved at placere sig som nummer 11 blandt Europas bedste juniorer.
Skrevet af Thomas Munk Veirum
19. december 2017 07:27

Ukaleq Slettemark formåede at forbedre sin flotte 18. plads fra sidste uges løb i IBU Biathlon Cup i Østrig til en 11. plads ved weekendens løb i Ridnaun i Italien.

- Med sin 11. plads er Ukaleq virkelig oppe og konkurere med Europas bedste skiskytter i juniorklassen, skriver Grønlands Biathlon Forbund i en meddelelse.

Alle som løb hurtigere end Ukaleq Slettemark er 19 og 20 år gamle og fra store skiskydnings nationer som Tyskland, Rusland og Italien.

- At en kun 16-årig pige fra Grønland kan løbe op mod disse nationer, og lægge 75 løbere bag sig på resultatlisten er virkelig flot, skriver biathlonforbundet.

Konkurrencen gik over 12,5 km med fire indlagte skydninger. Ukaleq skød kun èn forbier på de 20 skud. Der var kun to løbere som havde en bedre skydning.

Samlet løb Ukaleq ind 2,16 minut efter den italienske vinder. I den samlede stilling i cuppen er hun på en 18. plads.