Ujarassiorit's første præmie går til Kuummiut

William Umerineq er nemlig vinder af årets Ujarassiorit - konkurrence, som amatørgeologer kan indsende stenprøver til.
Skrevet af Jaaku Lyberth
20. december 2011 15:53

Og i år har Råstofdirektoratett og De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland - fundet William Umerineqs indsendte prøve - bestående af grafit-granat-gnejs -  meget interessant på grund af et højt indhold af guld og jernsulfider.

Og så er det faktisk en kun 13-årige pige, Karoline Oline Poulsen fra Aappilattoq i Sydgrønland løber af med 2. præmien på 25.000 skattefrie kroner. Hun har på en anden lokalitet - øst for bygden - også fundet stenprøver med forhøjede værdier af guld.

 Udover 1. og 2. præmierne er der uddelt to 3. præmier på hver 10.000 kroner og fire 4. præmier på hver 5.000 skattefrie kroner.

Ujarassiorit-konkurrencen har eksisteret i over 20 år. Den samlede præmiesum er på 120.000 skattefrie kroner. Konkurrencens hovedsponsorer er GrønlandsBankens Erhvervssfond, Nuna Minerals og Quadra Mining Limited. Hertil kommer en række mindre sponsorer med interesser indenfor råstofsektoren.

Men du kan læse meget mere om årets Ujarassiorit-konkurrencepå vores hjemmeside knr.gl - Her kan du se, hvem der vandt, og hvad de fandt.