Ujarassiorit 2012 – Jagten er gået ind!

Hvert år siden 1989 har Råstofdirektorater giver amatørgeologer med folkeregisteradresse i Grønland mulighed for at vinde flotte præmier, hvis de indsender deres mineralfund til direktoratet. Al indsendelse af prøver er gratis, og forsendelsesmateriale kan hentes på posthuset.
Skrevet af Peter Troelsen
03. juli 2012 06:04

I de næste fire måneder kan amatørgeologer med mod på at finde mineralforekomster få stillet deres lyst, og hvis de finder værdifulde mineraler kan de blive præmieret i Ujarassiorit. Hvis man er begynder på området, ligger der også materiale med ny viden på landets posthuse.

-Vi ved, at mange indbyggere i Grønland tager på udflugter i den smukke natur, og hvis man har lidt forstand på mineraler, kan man finde spændende ting. Vi modtager hvert år mellem 500 og 1000 prøver fra deltagerne, og omkring 1/3 af prøverne sender vi videre til kemisk undersøgelse, fortæller geolog Lærke Thomsen fra Råstofdirektoratet.

Sidste år var der guldfund blandt de præmierede prøver, og håbet om et stort fund, der eventuelt senere kan føre til oprettelsen af en mine lever i bedste velgående hos udskriverne af konkurrencen. Førstepræmien er på 55.000 kr., så der er god grund til at være med i jagten.

-Det ultimativ vil selvsagt være et fund, der senere hen fører til kommerciel udnyttelse. Fra direktoratets side tager vi somme tider ud og laver opfølgning på de prøver, vi har fået ind i forbindelse med Ujarassiorit. Det samme gør efterforskningsselskaberne, og på denne måde får vi taget prøver overalt i Grønland, noget vi meget vanskeligt selv vil kunne klare, siger Lærke Thomsen, der er tovholder på Ujarassiorit 2012 – Jagten er gået ind.

Læs mere om Ujarassiorit 2012 her: www.ujarassiorit.gl