Uformel triatlon konkurrence i Nuuk

Grønlands Triatlon Klub afholdte i dag en uformel triatlon konkurrence for at se om der i Grønland er atleter, der kan kvalificere sig til Iceland Games, som skal afholdes på Bermuda fra den 13. til den 19. juli næste år.
Skrevet af Medea Frederiksen
01. juli 2012 16:48

 Konkurrencen blev afholdt i Nuuk og Lauritz Heilmann fra Elite Sport Greenland stod for tidtagningen.

For at kunne deltage ved Island Games stiller Grønlands Idrætsforbund et krav om at deltagerne kan placere sig i den bedste halvdel af feltet ved Island Games. Lørdagens konkurrence bekræftede at der i Grønland er atleter der kan opfylde den målsætning.

Konkurrencens distance var 1.500 meter svømning i svømmehallen Malik, der blev fulgt op af cykling på 43,1 kilometer og løb på 9,8 kilometer i Nuuks omegn. En distance der nogenlunde svarer til den såkaldte OL distance, der lyder på 1.500 meter svømning, 40 kilometers cykling og 10 kilometers løb, og anvendes ved både OL og Island Games.

Tre atleter stillede op til start, hvoraf to gennemførte.

Vinderen blev Christian Keldsen i tiden 2:18:46, mens Jens Bjerge kom på andenpladsen i tiden 2:25:07.

Johan Frederik Lennert udgik undervejs på cykelruten.

Christian Keldsen, betyder dette at du og Jens Bjerge nu har mulighed for at deltage ved Island Games i år?

- Grønlands Idrætsforbund kommer nok til at tilmelde atleter, men uden navn på, så også andre atleter udenfor Grønland får mulighed for at kvalificere sig. Min tid er vel indenfor det forventede og Jens´ tid er lige på grænsen, så Grønlands Idrætsforbunds bestyrelse skal først beslutte hvor mange atleter de vil have med. Så den bedste nyhed er nok at der er grønlandske atleter med, vi ved bare ikke helt hvem endnu, siger Christian Keldsen til KNR.

Triatleterne Malik Lynge Reiding, Stig Brahe Sørensen og Mikael Thinghuus var alle forhindrede i at deltage, men der arbejdes på at give mulighed for kvalifikation via stævner udenfor Grønland.