Udvikling i Nord vigtigere end forlængelse af Nuuk Lufthavn

Qaasuitsup Kommunias borgmester, Jess Svane kritiserer i et åbent brev flere af Transportkommissionens anbefalinger og opfordrer samtidig Naalakkersuisut til at tænke bredere.

Blandt andet vil borgmesteren have Naalakkersuisut til at se nærmere på udviklingsmulighederne i Qaasuitsuup Kommunia, end kommissionen har gjort det. Og helt kontant opfordrer Jess Svane landets politiske ledelse til at droppe den dyre atlantlufthavn i Nuuk.

Ilulissat er landets førende turistby. Og turismen bidrager massivt med penge udefra til samfundsøkonomien. Derfor er Qaasuitsup Kommunia direkte uenig i kommissionens anbefaling af kun at udvide landingsbanen i Ilulissat til 1199 meter.

I stedet anbefaler kommissionen en dyr atlantlufthavn i administrationsbyen Nuuk.

Men hvem er det, der betaler billetterne til og fra Nuuk?

- Det er Selvstyrets ansatte, som er den helt store kunde, skriver Jess Svane blandt andet i sit åbne brev. I stedet understreger han, at man heller skal investere i at lave en 1799 meter landingsbane i Ilulissat, som kan tiltrække endnu flere turister.

- De kommer med penge udefra. På den måde vil turisterne være med til at betale for trafikken til og fra Grønland.

Og så er borgmesteren måske ikke uventet imod Transportkommissionens anbefaling at, at lukke Qaanaaq Lufthavnen og han vil også meget hellere have udviklet havnene i Ilulissat, Uummannaq og Upernavik i stedet for etableringen af en ny stor containerhavn i Nuuk.

I Qaasuitsup Kommunia mener vi ikke, at alt skal foregå i Nuuk. Det kan ikke fortsætter på den måde, tilføjer Jess Svane.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt