Arctic Circle Udvikling i Arktisk skal gavne Grønland

Arktis er så absolut et af verdens vigtigste områder, det blev slået fast på den store Arctic Circle konference i Island.
Foto © : NASA
15. oktober 2017 18:30

Arctic Circle konferencen i Reykjavik har samlet over 2300 arktiske eksperter fra 50 lande i Reykjavik i denne uge.

En stor grønlandsk delegation deltager som at markere sig i de mange workshops, foredrag og diskussioner. Blandt andet blevder diskuteret bæredygtig udvikling og, hvad målene for sådan en udvikling burde være.

Folketingsmedlem Aleqa Hammond, som har deltaget i disse diskussioner, udtaler til radioavisen, at det er meget relevant, at der nu er så meget fokus på Arktis fordi området bliver mere og mere centralt i verden på grund af klimaforandring og bæredygtig udvikling.

Udviklingen skal komme Grønland til gavn

Det vil ændre den økonomiske orden, og det er yderst vigtigt, at vi oprindelige folk er med i denne udvikling, siger Aleqa Hammond.

Hvis oprindelige folk ikke er centralt placeret i diskussionerne om klimaforandringerne, så bliver det blot et forum, hvor der snakkes om oprindelige folk. Men vi skal være med fordi den nye økonomiske orden, der dannes på grund af klimaforandring og bæredygtig udvikling, skal omdannes til økonomisk gevinst for os, siger Aleqa Hammond.

Arctic Circle konferencen slutter søndag men de diskussioner og ideer, der er blevet fremlagt her, vil forsætte i lang tid.