Foto: Mittarfeqarfiit

Udvidelse af Ilulissat-landingsbane tiltrængt

Det er ikke kun borgmesteren i Kommuneqarfik Sermersooq, som ønsker at forlænge landingsbanebanen i sin kommune, trods modstand fra hendes eget parti mod den nye lufthavnspakke.

Også kommunalbestyrelsesmedlem for Inuit Ataqatigiit i Qaasuitsup Kommunia Bendt B. Kristiansen bakker op om lufthavnspakken.

- Jeg er enig med Naalakkersuisuts planer om lufthavnsudvidelser. Vi har i Qaasuitsup Kommunia virkeligt behov for økonomisk vækst, det har Grønland også behov for, dertil er turismeudvikling et godt boost i fremtiden, siger Bendt B. Krisiansen.

Læs også Asii prioriterer kommunen frem for sit parti

Han mener at Qaasuitsup Kommunia længe har haft økonomiske vanskeligheder, og hvis der ikke findes nye indtægtskilder i fremtiden vil det blive ved med at være sådan.

- Jeg tror på, at vi ved at udvide landingsbanen i Ilulissat til atlantlufthavn, vil give tiltrængt økonomisk vækst til Diskobugten og ikke mindst i Grønland.

Læs også IA advarer imod lufthavnsudvidelser

Han siger også, at vi skal tænke på, hvad der vil give økonomisk vækst, frem for at fokusere snævre lokale interesser.

- Vi er nødt til at give slip på den lokalpatriotiske debat om, hvilke byer der skal have luftavne, men vi skal og må have atlantlufthavne, der vil gavne Grønland i helhed, siger kommunalbestyrelsesmedlem for Inuit Ataqatigiit Bendt B. Kristiansen.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt