Udvalg sætter bremsen i for fri internet

Inatsisartuts uddannelsesudvalg siger enstemmigt nej til et ellers populært IA-forslag, der blandt andet indebærer frit internet på alle landets skoler og uddannelsessteder. Samtidig giver udvalget naalakkersuisoq Jens B. Frederiksen én på hatten for at have sjusket og ført slingrekurs i sin behandling af forslaget.

IA's Kaali Olsen har foreslået, at Naalakkersuisut skal pålægges at styrke brugen af informations- og kommunikationsteknologi på uddannelsesstederne og i folkeskolen, hvilket betyder blandt andet ubegrænset internet og højere hastighed.

Samtlige partier har støttet forslaget. Og det samme har Naalakkersuisut. De har bare undladt at kommentere forslagets økonomiske konsekvenser, "hvilket udvalget stærkt beklager", lyder det i udvalgets betænkning.

Og udvalget hæfter sig ved en i det hele taget kludret sagsbehandling fra Naalakkersuisuts side:

- Betydningen af de økonomiske konsekvenser bliver ikke mindre af, at Naalakkersuisut i sit svarnotat af 6. oktober 2010 indstillede forslaget til forkastelse, da de økonomiske konsekvenser af forslaget ikke vil kunne beregnes. I et rettet svarnotat af 7. oktober er overvejelserne omkring de økonomiske konsekvenser fjernet, og Naalakkersuisut indstiller forslaget til at nyde fremme.

Udvalget har antaget, at Naalakkersuisut har haft overvejelser omkring forslagets økonomiske konsekvenser for Landskassen. En antagelse der desværre ikke er korrekt, hvilket Naalakkersuisuts besvarelser på udvalgets spørgsmål og samrådet med Naalakkersuisut for Boliger, Infrastruktur og Trafik demonstrerer, skriver Uddannelsesudvalget i betænkningen.

Konklusionen fra deres side er, at selvom alle principielt støtter forslaget om ubegrænset internet, kræver en realisering betragtelige økonomiske midler, som ikke findes inden for de nuværende økonomiske rammer. Og derfor indstiller udvalget forslaget til forkastelse. 

2. behandlingen af forslaget er på dagsordenen i Inatsisartut i dag tirsdag.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt