Udstilling og kaffemik i Katuaq

Den mest markante bygning i Nuuk Blok P blev revet ned tidligere på året, men nu kan blokken genopleves på en udstilling i kulturhuset Katuaq i Nuuk. Tidligere beboere inviteres på kaffemik d. 8. august og der er en videofilm af nedrivningen på udstillingen.
Skrevet af Peter Troelsen
06. august 2013 03:52

Udstillingen starter 8. august og kan ses i Katuaq frem til 25. august. Under ustillingen vil Katuaq være fyldt med både fotos og effekter fra bygningen, der i 45 år var centrum for mangt og meget i Grønlands hovedstad.

-Vi kalder det en udstilling og debatoplæg fordi vi med udstillingen gerne vil sætte fokus på samfunds- og boligdebatten og have folk til at tage stilling bl.a. til hvordan vi indretter os og bor sammen her i Grønland, siger Susanne Andreasen, der er blandt arrangørerne af udstillingen.

En anden af arrangørerne Rikke Diemer, der har arbejdet med Blok P siden april 2011, forklarer:

- Vi har kunnet blive ved med at finde nye sider og vinkler på Blok P og der dukker hele tiden noget nyt op når man begynder at grave lidt i blokkens historie.

Udstillingen vil i starten af 2014 blive vist på Nordatlantens Brygge i København.

Program for 8. august:

Kl. 16.00 Åbning af udstillingen af John Peter Petrussen i Lille sal

Kl. 16.05 visning af filmen ”Blok P” i Lille sal

Kl. 16.35-18.00 udstillingen er åben i foyeren og der er kaffe og kage til de besøgende. Der vil være mulighed for at fortælle sin blok P historie til 4 unge interviewere og møde kunstnerne bag udstillingen.

Kl. 17.00-17.30 visning af filmen ”Blok P” i Lille sal