Udgifterne hober sig op hos hele Grønlands julemand - Nunafonden

Radioavisen fortalte i går, at fonden sidste år havde driftsomkostninger på 2,7 millioner kroner, mens fonden delte 3,2 millioner ud til velgørende formål.
04. december 2013 14:32

Blandt de helt tunge udgiftsposter er administrationen. En udgiftspost, der med årene er vokset gevaldigt. Tidligere blev fonden administreret af Grønlandsbanken, og en sekretær herfra, som for en mindre erkendtlighed sørgede for, at samle ansøgningerne og lægge dem frem til bestyrelsen, der herefter tog stilling til sagerne.

Siden hyrede man en administrator. En rolle som Steffen Petrussen i dag varetager. Udover ham har man også en studentermedhjælper gående. Samlede udgift 855.000.

Som en del af denne udgift besluttede man i 2010, at administratoren skulle have et tilskud til at have bil til rådighed. Et tilskud på 80.000 kroner årligt. Man besluttede samtidigt også, at administratoren skulle have en ekstra bevilling på godt 146.000 kroner, da han ikke havde fået tilskud til bil i de to foregående år. Hvorfor tilskuddet til bilen dette år udgjorde 226.000 kroner og efterfølgende 80.000 årligt.

Herudover har fonden en taxiregning på over 10.000 årligt.

Vi har henvendt os til Steffen Petrussen, men han har ikke ønsket at deltage, da han ikke tegner fonden. Han gør dog opmærksom på, at der i dag er langt flere administrative opgaver i fonden end tidligere. Ikke mindst fordi man i dag er langt bedre til at følge op på de bevillinger, man giver, end det tidligere var tilfældet.

En anden udgiftspost er det kontor, fonden i dag har til huse i. Tidligere har fonden boet meget billigt på Nuuk havn, men lejemålet blev opsagt med meget kort varsel, for at give plads til Arktisk kommando. Derfor valgte fonden det nuværende meget centrale lejemål, hvor borgere kan komme på besøg. Hvilket også sker, selvom de ifølge Petrussen ikke ligefrem er overrendte.

Sidste år kostede kontoret 357.000. Heraf var de 105.000 dog også på reparationer. Herudover har man også investeret i nye møbler og kontorartikler, småanskaffelser og vedligeholdelse af inventar for 185.000.