Udevejr i julegave

Vejret er med den grønlandske jul i år. Sneen, der falder i weekenden bliver liggende, fortæller DMI.

Det er nu så godt som sikkert at vi får en hvid jul i Grønland i år. Og ikke nok med det, vejret vil være ideel til kælketure eller test af nye ski.

DMI's prognose for weekenden lover masser af sne og det kan blive blæsende flere steder. Men vinden vil lægge sig og dermed give flytrafikken gode betingelser for at gennemføre flyvningerne inden jul.

- Nu skal vi lige have en ordentlig bunke sne i Vestgrønland i det kommende døgn. Og det ser ud som kulden den ved, dermed bliver den sne der kommer nu liggende også dagene efter jul, siger vagtchef i DMI Steen Rasmussen til KNR.

Der er mange passagerer, der skal bringes frem til forskellige byer i næste uge og mange skal også rejse sydpå for at holde juleferie. Og det ser ud til at vejret ikke er i drillehumør.

- Lige ser det ud til at blive rimeligt vejr. Der vil kunne komme snebyger, men der ser ikke ud til at der er nogen kraftige storm på, siger Steen Rasmussen, der er forsigtig med at fortælle om prognosen for dagene lige op til jul.

Men juleferien vil formentlig give gode muligheder for at nyde de glæder sneen bringer med sig. Og det er meget anerledes i forhold til sidste år, hvor der var mere behov for regntøj end skiudstyr.

- Man kan roligt tage kælken og skiene frem. Det varme vejr ligger så langt syd for Grønland at det er meget sandsynligt for at det bliver hvid jul i Grønland, siger Steen Rasmussen.

Man kan også holde sig orienteret om vejret på DMIs hjemmeside www.dmi.gl og vejrudsigten der bliver bragt i KNR hver dag.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt