Eneste undtagelse er Vatikanstaten, der ligger midt i Italiens hovedstad, Rom. Her er der tilpas lave smittetal til, at turistrejser ikke frarådes.Foto: Henry Nicholls/Reuters/Ritzau Scanpix

Udenrigsministeriet fraråder stadig rejser til hele verden

Alle ikke-nødvendige rejser til udlandet frarådes stadig.

Verdenskortet er fortsat orange hos Udenrigsministeriet, der opretholder de samme rejseanbefalinger som de seneste uger. 

Det fremgår af ministeriets ugentlige opdaterede rejsevejledninger. Rejsevejledninger bliver lavet på baggrund af tal fra Statens Serum Institut.

Eneste undtagelse er Vatikanstaten, der ligger midt i Italiens hovedstad, Rom. Her er der tilpas lave smittetal til, at turistrejser ikke frarådes.

Rejser til Finland frarådes nu på grund af høje smittetal i visse regioner. Tidligere blev det frarådet at rejse til Finland på grund af et indrejseforbud for turistrejsende, der rejser til Finland fra Danmark.

Ferierejser anbefales heller ikke

De danske myndigheder fraråder rejser til lande, hvor der er flere end 30 nye smittetilfælde om ugen per 100.000 indbyggere.

Rejsevejledningerne fra Udenrigsministeriet er kun anbefalinger. Det er dermed ikke ulovligt, hvis man ikke følger dem. Ikke-nødvendige rejser kan for eksempel være ferier.

Hvis man tager til et land, hvor der frarådes rejser, er opfordringen fra myndighederne at gå 14 dage i isolation, når man kommer hjem.

Grønland og Færøerne er ikke orange, da Udenrigsministeriet ikke udarbejder rejsevejledninger til rigsfællesskabet.
 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt