Udenlandske sygeplejesker til DIH

7 hollandske sygeplejersker er måske på vej til Grønland. Det oplyser chefsygeplejerske på Dronning Ingrids Hospital Maybritt Andersen til Radioavisen. To oversygeplejersker fra Dronning Ingrids Hospital tager nemlig i næste uge turen til Holland for at finde sygeplejersker til Grønland. Inden de hollandske ansøgere kan tage turen til Grønland skal de dog igennem et intensivt sprogkursus.
28. august 2009 16:24

Det er et pilotprojekt i ansættelse af udenlandske sygeplejersker, som nu måske bringer 7 hollandske sygeplejesker til Grønland.

- Fagligt er sygeplejerskene fuldt kompetente, men det er sprogkompetencen som er nøglen til en varig autorisation og som Landslægeembedet udsteder. Siger Maybritt Andersen som er chefsygeplejeske hos Dronning Ingrids Hospital.

De Hollandske sygeplejersker rekrutteres derfor gennem et bureau som sørger for intensiv sprogkursus 3 måneder i Holland og 1 måned i Nuuk.

- Sproget er et meget vigtigt redskab særligt i plejen af patienter og i kommunikationen samarbejdsparterne imellem. Væsentlige oplysninger kommunikeres imellem patient og plejeperson mellem læge anden sundhedsfaglig person eller ekstern samarbejdspartner og disse skal ligeledes dokumenteres i optegnelser, siger Maybritt Andersen.

Ifølge hende er erfaringerne med hollandsk personale fra DK gode og DIH har allerede en Hollandsk læge ansat på Medicinsk afdeling som behersker det danske sprog til fulde.

Planen er ifølge Maybritt Andersen at tilbyde en tre-årig fastansættelse på overenskomstvilkår. Hvis alt går vel kan sundhedsvæsnet altså se frem til at modtage 7 Hollandske sygeplejersker fra og med nytår 2010.

Der skal udvælges 7 sygeplejersker til pilotprojektet, hvoraf 2 skal ansættes hos sundhedsvæsnet langs kysten og 5 skal til DIH.