Udendørs fitness i Tasiilaq

Et ikke eksisterende budget kom ikke til at stå i vejen for en god ides udførelse. Patrick Abrahamsen manglede et sted at træne, og gik med tanker om at lave noget til sig selv. I stedet endte det med et samlingssted for indbyggerne i Tasiilaq.
Skrevet af Peter Troelsen
18. juli 2012 08:46

En lidt øde og sølle plads i midtbyen er nu blevet forvandlet til et levende sted, hvor børn og voksne kan træne fitness. En hel by har stået sammen om et projekt, og det uden at det har kostet en eneste krone.

-Jeg manglede et sted at træne og gik så i det små i gang med at finde ud af noget. Det voksede stille og roligt i omfang, og der var interesse fra mange sider for at være med i projektet. Vi fik samlet materialer, dels fra genbrug og dels fra firmaer i byen, der glædeligt stillede materialer til rådighed. Så lagde vi selv en masse tid og endnu flere kræfter i projektet. Når man i dag, hvor der er indvielse af vores nye udendørs fitness center, kigger tilbage på processen, så har det været alt sliddet værd, fortæller Patrick Abrahamsen, der har været primus motor helt fra ideens fødsel.

Fritidsinspektøren i Tasiilaq har været en vigtig medspiller i hele projektet. Han har været kontakten til kommunen, når der har skullet hentes tilladelser i forbindelse med byggeriet. I det hele taget har man følt at Kommuneqarfik Sermersooq har været meget hjælpsom igennem hele forløbet.

-Det har hele tiden været meningen, at vi ville overdrage vores projekt til kommunen, og de har kvitteret med støtte hele vejen igennem. Fritidsinspektøren Harald er virkelig en god mand at have med i den slags, hans hjælp har været uvurderlig, og det skal han have mange tak for. Det samme skal min gode ven Jaaku Andreassen. Han har været med i det hele og knoklet som en lille djævel. Det har været en god oplevelse at se og føle folks begejstring, og det er vigtigt, at man kan stå sammen om tingene i de mindre samfund, fastslår Patrick Abrahamsen, der ser frem til dagens indvielse med lige dele glæde og vemod. Han forlader nemlig Tasiilaq meget snart i forbindelse med omrokeringer hos politiet.