Uden forsikring kan penge være tabt

Hvis konflikten bliver en realitet kan særligt én gruppe rejsende blive ramt på pengepungen, mens andre vil kunne få tilbudt en ny billet med usikker dato eller slet og ret en refundering.
Skrevet af Mads Fisker
06. januar 2011 17:32

Hvis flyene ender med at blive på jorden allerede fra udgangen af denne weekend, vil der for passagerne gælde de samme regler som ved almindelige forsinkelser og aflysninger.

Air Greenland vil således betale overnatning, morgenmad og transport til og fra lufthavnene for passagerer, der måtte strande det ene eller andet sted på grund af konflikten, oplyser selskabet over for Sermitsiaq.ag.

Men tilbuddet om overnatning gælder kun, hvis man ikke har private overnatningsmuligheder, lyder det.

For de passagerer, der ikke strander, men slet ikke kan komme af sted, gælder det, at man kan få refunderet sin billet eller blive ombooket til næste ledige afgang, som det dog i tilfælde af en konflikt er umulig at forudsige, hvornår bliver.

Den gruppe rejsende, der ser ud til at kunne blive hårdest ramt, er dem, der har købt en rejse med et andet luftfartsselskab, men ikke når frem til flyet, fordi deres forbindelse med Air Greenland altså svigter. Her dækker selskabet som udgangspunkt ikke de tab, som måtte opstå.

- Der er ikke nogen sammenhæng mellem de to billetter. Og man vil være stillet forskelligt alt efter, om man for eksempel er forsikret, siger kommerciel direktør Udo Glashoff til Sermitsiaq.ag.