Uddannelsesmesse i Tasiilaq

Onsdag eftermiddag er der en fremragende mulighed for virksomheder og uddannelsessøgende til at se hinanden an. Der holdes uddannelsesmesse i Tasiilaq, hvor der mellem 14 og 17 er mulighed for at høre om, hvilke uddannelsestilbud, der er for ungdommen. Det hele foregår i Tasiilaq Hallen.
Skrevet af Peter Troelsen
20. februar 2013 07:20

Det er en opfølgning på den messe og workshop Sermersooq Erhvervsråd afholdt i efteråret i Tasiilaq. Den 20. februar blev valgt, da den 1. marts er ansøgningsfristen til uddannelser i Grønland. Messen fokuserer særligt på erhvervsuddannelser og på de forskellige læringsforløb og tilbud, der er til de unge.

-Vi har inviteret virksomheder til at komme og fortælle om deres arbejdspladser og det daglige arbejde. Vi er meget taknemmelige og glade for den store opbakning, vores messe har fået både fra lokale private virksomheder og store offentlige arbejdspladser. Royal Arctic Line og Air Greenland har valgt at sende en medarbejde fra Nuuk til at deltage i messen, og små enkeltmandsvirksomheder har afsat tid i deres travle hverdag til at komme og fortælle om deres områder - Denne opbakning er helt uvurderlig, lyder det fra Netværksgruppen som står bag uddannelsesmessen.

Tasiilami Alivarpi, Pirorsaavik Tasiilaq og Piareersarfik Tasiilaq vil være klar til at vejlede, og fortælle om de forskellige forløb og uddannelsesmuligheder der findes.

Netværksgruppen er klar over, at det er ikke alle unge, der er klar til at gå i gang med et forløb, og at det for den enkelte unge kan være uoverskueligt at komme i gang. Derfor vil der også være coaches til stede på messen til at vejlede de unge i hvad deres første skridt skal være for at blive en del af arbejdsmarkedet.