Uddannelsesdepartement: Qaasuitsup Kommunia bryder loven om folkeskolen

Qaasuitsup Kommunias plan om at sætte antallet af undervisningstimer i folkeskolen ned med 15 procent som led i en spareplan, er et brud med folkeskoleloven. Det mener Uddannelsesdepartementet.
Skrevet af Jaaku Lyberth
16. juni 2015 04:14

Qaasuitsup Kommunia har til det kommende skoleår planer om at reducere antallet af undervisningstimer med 15 procent i kommunens bygdeskoler og mindre byskoler.  

Men det er i strid med folkeskoleloven, da kommunen vil undervise eleverne i et væsentligt lavere timetal i forhold til folkeskolens mindste undervisningstimetal, mener lærerforeningens IMAK`s formand Sivso Dorph.

Derfor har Lærerforeningen IMAK anmeldt Qaasuitsup kommunea til kommunernes tilsynsråd.

Det skal ikke være skoleeleverne, der betaler for Qaasuitsup Kommunias dårlige økonomi, skriver formanden for IMAK Sivso Dorph.

Læs også Qaasuitsup tager IMAK's kritik til efterretning

Uddannelsesdepartementet er enig i, at kommunen har handlet ulovligt, og de har derfor henvendt sig til Qaasuitsup Kommunia for at gøre kommunen opmærksom på problemet:

- Vi afventer svar på vores henvendelse til Qaasuitsup Kommunia for at høre hvad kommunen agter at gøre til det næste skoleår, men vi regner naturligvis med at kommunen vil følge lovgivningen, ellers får vi lovløse tilstande, siger Kaali Olsen, inspektør i Uddannelsesdepartementet i Selvstyret.

Departementet har endnu ikke fået svar fra Qaasuitsup Kommunia.