Tværfløjtenist opfører egne kompositioner på søndag

Denne weekend opfører den grønlandske tværfløjtenist Arnannguaq Gerstrøm for første gang sine egne kompositioner.
Skrevet af Mads Lynge
19. februar 2010 16:53

- Jeg er rigtig spændt fordi det er mit eget musik. Det er et meget stort skridt at begive sig ud i det, siger Arnannguaq Gerstrøm. Vi mødte hende i Katuaq, hvor hun sammen med Københavns Blæserkvintet var i fuld gang med øvelserne:

- De kan forvente at høre noget som de ikke lige har hørt før sådan på grønlandsk, men det er meget mig, og det viser hvordan jeg udtrykker mig i det klassiske rum, kan man sige, siger Arnannguaq Gerstrøm.

Arnannguaq Gerstrøm er født og opvokset i Nuuk og Ilulissat, og er klassisk musikkonservatorieuddannet. Hun har både som solist og dirigent givet koncerter i blandt andet Danmark, Grønland og Færøerne, men selvom det er første gang hun opfører sine egne kompositioner er hendes forventninger allerede indfriet:

- Mine forventninger er allerede indfriet i og med, at vi står her og spiller det og jeg kan høre hvordan det lyder, men jeg håber da at der vil komme nogle mennesker og støtte op omkring den her begivenhed, og så er jeg selvfølgelig spændt på hvad folk synes. Det vigtigste skridt for mig er kommet til og kommet til live ikke kun fra noderne, men også ud igennem Københavns Blæserkvintet, siger Arnannguaq Gerstrøm.

Og det er på søndag, at Arnannguaq Gerstrøm & Københavns Blæserkvintet spiller i Hans Lynge Salen.

Københavns Blæserkvintet er repræsenteret af Lars Algot på obo, Tore Othmar Poulsen på klarinet, Leif Lind på horn og Jørgen Bracht Nielsen på fagot.