Tuusis møde med prins Christian

Formanden for Inatsisartut Josef Motzfeldt, der for tiden er i Danmark i anledning af dronning Margrethes 40 års jubilæum er ikke uvant med at begå sig på de bonede gulve. Han har således været med siden de officielle festligheder blev indledt den 10. januar.

Han har blandt andet deltaget ved åbningen af en særudstilling af "Regenten i 40 år",  på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot.

Inatsisartut har bidraget til denne udstilling ved at udlåne maleriet af Bodil Kaalund med motiv af Hjemmestyrelovens overdragelse, som til dagligt hænger ved trappen ind til Inatsisartut.

Udstillingen blev åbnet af Hendes Majestæt Dronning Margrethe. Før åbningen af udstillingen var der en festligholdelse af udstillingen samt afsløring af et nyt regentjubilæumsportræt.

Lille prins Christian hjalp således sin farmor dronning Margrethe med at afsløre maleriet. Regentjubilumsportrættet skal efterfølgende hænge på Frederiksborg slot som en del af den øvrige portrætsamling af de kongelige.

Formanden for Inatsisartut fik under den efterfølgende reception en snak med prins Christian der på egen hånd gik og fornøjede sig mellem gæsterne. Prins Christian kunne frejdigt oplyse formanden for Inatsisartut om, at han skam også havde en anorak magen til formandens derhjemme.

Kronprinsparret sluttede sig til prins Christians selskab med formanden for Inatsisartut, hvor de talte om muligheden for at komme ud på en hundeslædetur engang.

- Det var meget tydeligt, at prins Christian er et meget opmærksomt barn, der tydeligvis godt kan lide at tale med folk. Det er også meget tydeligt, at prins Christian trods sin unge alder allerede har lært sig en masse om sine forældres interesser og viden om Grønland, fortæller Josef Motzfeldt.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt