Tuusi: Uforskammede udgifter hos Nunafonden

Tidligere formand for Nunafonden, Josef Motzfeldt mener, at fonden bruger svimlende og nærmest uforskammede beløb på administration og bestyrelsesudgifter.
04. december 2013 03:32

Sidste år delte Nunafonden 3,2 millioner kroner. Det kostede 2,7 millioner i drift.

- Det er jo helt svimlende beløb, man bruger på at administrere 3,2 millioner kroner. De uddelte beløb og administrationsudgifterne, de harmonerer slet ikke med hinanden, siger Josef Motzfeldt.

Han har sammenlagt siddet i bestyrelsen af Nunafonden i 16 år, hvoraf han fra 2003-2005 faktisk sad som formand.

- På daværende tidspunkt forhøjede bestyrelsen formandens honorar fra 10.000 til 15.000 kroner om året, og de menige bestyrelsesmedlemmer fik 7.500 om året, fortæller Josef Motzfeldt.

Siden dengang er vederlagene for at sidde i bestyrelsen steget ganske drastisk. Således modtager formanden i dag 100.000 kroner, næstformanden 50.000 kroner og de menige medlemmer 30.000 kroner.

I Motzfeldts tid var der kun to årlige uddelinger, selvom man faktisk delte flere penge ud. I dag er det hele dog mere struktureret og faktisk mødes bestyrelsen fysisk fire gange og yderligere seks gange på telefon eller mail.

Den tidligere formand har dog ikke meget forståelse for, hvordan udgifterne kan være steget så brat.

Han mener, at bestyrelsen burde tage ved lærer af resten af samfundet, der er ramt af sparerunder. Motzfeldt peger også på, at politikerne jo ikke mister arbejdsfortjeneste ved fravær i forbindelse med deres godtgørende arbejde.

- Derfor vil jeg gerne opfordre til bestyrelses og administrator om at skære ned på de nærmest uforskammede administrations og bestyrelsesudgifter, siger Motzfeldt.