Tusinder af skolelever med i "Gør Maj Sund"

Hvis man har lyst til at se omkring 2000 børn løbe på een gang, så har man chancen her til formiddag i Nuuk.
Foto © : KNR
Skrevet af Karsten Sommer
25. maj 2010 06:04

Kl. 10 i dag afholdes Grønlands største løbearrangement i Nuuk når Grønlandsk Skoleidræt i samarbejde med GØR MAJ SUND og Air Greenland arrangerer skoleløb. Starten sker ved Katuaq.

Og alle skoler er inviteret til det store løb, hvor arrangørerne forventer rekordstort deltagere på ca. 2000 skolebørn til start.

Løbet varer i en time hvor det gælder om at løbe så mange runder så muligt på en 2,5 km rundstrækning.

Det hele starter med opvarming, som varetages af den kendte olympiske medaljetager og kuglestøder, Joachim B. Olsen fra Danmark.

Kim Godtfredsen fra Grønlandsk Skoleidræt fortæller iøvrigt at Sundhedsinitiativet Gør Maj Sund på nuværende tidspunkt allerede har nået deltagerekord. Over 10.000 deltagere har indtil nu deltaget i en af de mange sunde aktiviteter, som sundhedsmåneden har budt på.

Og "Gør maj sund" foregår ikke kun i Nuuk.

F.eks. er Narsaq også med i kampagnen. Og dér kan man få en usædvanlig oplevelse på torsdag, hvor der indbydes til en såkaldt "latteraften" i kulturhuset A-21.

Det skulle jo være så sundt at grine, og det giver Narsaqs forebyggelseskonsulent altså en prøve på, når folk samles på torsdag til "Latteraften...efter indisk opskrift", som der står i indkaldelsen.