Turistråd frygter farvel til krydstogter

Krydstogtsrederierne vil holde sig væk fra Grønland, og konsekvenserne vil dermed være fatale for den ellers spirende og indbringende turisme, hvis det bliver lovpligtigt at sejle i par. Sådan lyder dommedagsprofetiet fra turistrådet Visit Greenland

Visit Greenland frygter for Søfartsstyrelsens krav om, at krydstogtskibe skal sejle parvis for på den måde at kunne komme hinanden til undsætning.

- Hvis der kommer en lovgivning på, at der skal være konvoj-sejlads, altså at to eller flere skibe skal sejle sammen, er vi alvorligt bekymrede for, at det vil få hele krydstogtsturismen til at bryde sammen heroppe, siger direktør Anders Stenbakken.

Som vi fortalte i går er den såkaldte konvoj-sejlads ellers en dansk mærkesag i de igangværende forhandlinger med Den Internationale Maritime Organisation, hvor man er undervejs med et regelsæt, der skal højne sikkerheden ved arktiske krydstogter.

- Vores holdning er klart, at det synes vi er en rigtig, rigtig dårlig idé. For det man gør er at bede konkurrerende rederier om at koordinere deres sejlads. Man beder dem om at sejle de samme steder og tilbyde det samme, og turistproduktet bliver simpelthen dårligere, siger turisme-direktør Anders Stenbakken, der altså slet og ret frygter, at et forbud mod at sejle alene i isfyldte farvande kan blive et dødsstød for den hastigt voksende krydstogts-turisme herhjemme.

For hvis alternativet er at følges ad, vil rederierne efter Visit Greenlands bedste vurdering i stedet vælge at sejle deres passagerer til eksempelvis Island eller New Foundland - og ikke Grønland.

Men er Anders Stenbakken ikke bekymret for, at turismen ender med at betale en langt højere pris, hvis der skulle ske en større ulykke?

- Det her handler jo ikke om, at vi ikke er interesserede i at skabe maksimal sikkerhed. Vi er bare ikke interesseret i at skabe en ordning, der betyder, at vi reelt fjerner det her store indtægtsgrundlag for Grønland. Så der skal jo nogle alternativer op til kravet om konvoj-sejlads, siger direktøren i Visit Greenland, der blandt andet foreslår, at man deler kystlinjen op i zoner med øgede krav til sikkerhed jo mere isfyldte vande, et krydstogtsskib skal sejle i.

Det endelige, internationale regelsæt ventes - uanset udformningen - vedtaget senest om to år.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt