Turistpotentialet i de sydgrønlandske bygder folder sig ud

-Der er et stort turistpotentiale og mange muligheder i bygderne i Sydgrønland, sagde formanden for erhvervs- og arbejdsmarkedsudvalget Kalistat Lund i forbindelse med bygdeseminaret i Narsarsuaq i december 2012.
08. april 2013 08:55

Det har Malene Egede, der kalder sig fåreholderkone og tidligere købmand i Igaliku, taget til sig. Hendes nystartede virksomhed GARDAR er nu i gang med at gøre klar til sommerens turistsæson ved at lancere en række nye aktivitetstilbud til bygdens turister. Aktiviteterne byder bl.a. som noget helt nyt på muligheden for at leje firehjuler, så man på egen hånd kan tage rundt og se det smukke Igaliko. Derudover er der mulighed for at leje fiskeudstyr, deltage i guidede ture og  få en rundvisning på fåreholderstedet.

På farmen Sillisit ved Tunulliarfik-Eiriksfjord er der også stor aktivitet. Her er Elna Jensen og Henrik Knudsen i gang med modernisering af vandrehjemmet og udvidelse med hytter.

Udover at tilbyde overnatning samarbejder Sillisit med områdets andre fåreholdere om salg af lokal kunst og håndværk, ligesom stedet kombinerer mad og turisme. Her tilbydes turisterne en helt særlig oplevelse, når gæsterne efter dagens aktiviteter kan opleve det gode Sydgrønlandske køkken hos fåreholderfamilien med kartofler og grøntsager fra egen køkkenhave.

Begge initiativtagere har søgt og fået produktudviklingsstøtte til de nye aktiviteter. Produktudviklingsstøtte er en støtteordning, hvor private erhvervsdrivende kan søge støtte til udvikling af nye produkter og erhvervstiltag. Produktudviklingsstøtten søges gennem det lokale erhvervskontor, og det er efterfølgende Greenland Business, der behandler og eventuelt bevilliger støtten.

Det er meget positivt at se de nye turistinitiativer i de sydgrønlandske bygder og rigtigt  fint at det er lykkes  aktørerne  at få  økonomisk støtte til at realisere planerne, forklarer Kalistat Lund, der formand for erhvervs- og arbejdsmarkedsudvalget i Kommune Kujalleq.