Turister valfarter til Østgrønland

Turister fra Asien og Sydeuropa valfarter til Østgrønland. Arctic Wonderland Tours melder om 2 procents stigning i turismen til østkysten.
01. september 2009 07:41

En del af stigningens skyldes ifølge direktør i Arctic Wonderland Mike Nicolaisen samarbejdet med Air Iceland og ruten fra Kulusuk til Reykjavik.

- Der var 3-4 daglige afgange i højsæsonen med deres Dash-8. Dette samarbejde har været afgørende for en succesfuld sæson. Siger han.

Dog efterlyser direktøren bedre helikopterforbindelser mellem Kulusuk og Tasiilaq. Air Greenland, som beflyver denne strækning, minimerer ifølge Mike Nicolaisen flyvningen for at minimerer underskuddet. Men det mener direktøren for Arctic Wonderland er ødelæggende for turismen i Østgrønland.

Han langer derfor ud efter Grønlands Turist og Erhvervsråd, som han mener tilgodeser vestgrønlandsk turisme på bekostning af østkysten.

GTE og Selvstyret burde ifølge ham istedet sende kontant tilskud efter den haltende flyforbindelser på østkysten.

- Vort ønske er et GTE også afsætter penge til markedsføring af Østgrønland og med Air Iceland og Icelandair som aktivmedspiller, alternativt giver Air Greenland kontant tilskud så helikopter trafikken mellem Kulusuk og Tasiilaq kan forbedres. Siger altså direktør i Arctic Wonderland Mike Nicolaisen.