Turistchef: Gør service-kontrakter mere fleksible

Hvis turismen og dermed den regionale udvikling i Østgrønland skal finde sted, bør Selvstyret indgå nogle mere fleksible servicekontrakter. Det mener adm. direktør for Grønlands Turist- og Erhvervsråd, Anders Stenbakken.
11. august 2011 07:02

- Basispillen for turisme er tilgængelighed, og man bør se på, om servicekontrakterne kan rumme en større fleksibilitet, så beflyvningen mellem Kulusuk og Tasiilaq bliver større, især i højsæsonen, siger han.

Direktøren stemmer dermed i med dele af turistbranchen i Ammassalik-området, som længe har kritiseret Air Greenlands beflyvning på Østkysten for at være begrænset og for ikke at støtte op om vækstpotentialet i kystens turisme.

Loven giver mulighed for, at flyselskaber kan flyve i området parellelt med Air Greenland uden støtte fra Selvstyret. Men det har ingen selskaber alligevel turde hidtil på grund den korte højsæson og det svingende klima.

- Grønland har 60.000 turister årligt, hvoraf 30.000 kommer fra land, og en del af dem kommer i meget korte perioder. At skulle etablere sig som et udefrakommende flyselskab er meget risikabelt, og det har holdt selskaberne tilbage, siger Anders Stenbakken.